Informacije
Aktuelno
Arhiva vesti
Udruženje domaćina
Seoski turizam
Prirodne lepote
Gradska naselja
Turističke manifestacije
Putni pravci
Praktične brošure
Karta Valjeva
Plan Valjeva
Karta okoline
Više o Valjevu
Portal Valjeva
Linkovi
Video prilozi
biljke
Gljive
O nama
Mapa sajta
Pretraga
Prijava
Kontakt
Vreme
Aktuelno arrow Arhiva vesti arrow DOMAĆINI NA INTERNACIONALNOM ETNOSAJMU U JAGODINI
DOMAĆINI NA INTERNACIONALNOM ETNOSAJMU U JAGODINI PDF Štampaj E-pošta
 
Udruženje domaćina Valjevo zajedno sa Gljivarskim društvom i Društvom za proucavanje lekovitog bilja, učestvovalo je na drugom po redu internacionalnom Etnosajmu koji se održao ovog vikenda u Jagodini. Sajam je organizovan od strane NGO-a ''EtnoForma'' iz Jagodine, a finansiran od strane jagodinske opštine na taj način da niko od izlagača nije plaćao niti kotizaciju niti zakup prostora za izlaganje.

 

Manifestacija se održala u gradskom parku ''Đurđevo Brdo'' izmađu čuvenog akvaparka i zološkog vrta tako da je bilo prilično posećeno. Preko dana je trajala izložba dok su večeri bile rezervisane za kulturno-umetnički program koji se sastojao od narodne igre, ali i modne revije( kreacije od prirodnog materijala i tradicionalnog dizajna).

Izlagalo je tridesetak zanatlija iz naše zemlje, ali i inostranstva (Poljska , Slovačka, Crna Gora). Cilj manifestacije jeste negovanje tradicije i očuvanje starih zanata, ali i afirmisanje ljudi za bavljenje starim zanatima kako ne bi isčezli pred naletom novih tehnologija. Posebna atrakcija su bile sodadžije iz Jagodine mada je bilo i dosta rukotvoraca (od pletenih šustikli do drvenih minijatura).


Naša tri udruženja su nastupila sa već dobro poznatom rakijom biljaricom, mirišljavim jastučićima napunjenim osušenim biljem, slikama rađenih impregnacijom bilja, edukativnim brosurama...a prilika je iskorišćena i za promociju seoskog turizma našeg kraja.
 
 
Sledeće >
 
 
Vaši domaćini:
Petnica
Podbukovi
Popučke
Rebelj - Medvednik
Suvodanje
Stave
Valjevska kamenica
Suvodanje
Stave
Kakva je usluga kod naših domaćina?
 
 
 
 
Udruženje domaćina Valjevo, + 381 (14) 225-745, Pop Lukina 8/1,
2007 © donewell