Informacije
Aktuelno
Arhiva vesti
Udruženje domaćina
Seoski turizam
Prirodne lepote
Gradska naselja
Turističke manifestacije
Putni pravci
Praktične brošure
Karta Valjeva
Plan Valjeva
Karta okoline
Više o Valjevu
Portal Valjeva
Linkovi
Video prilozi
biljke
Gljive
O nama
Mapa sajta
Pretraga
Prijava
Kontakt
Vreme
Aktuelno arrow Turističke manifestacije arrow DANI GLJIVA
DANI GLJIVA PDF Štampaj E-pošta

Od osnivanja Gljivarskog društva Valjevo, u njegovoj organizaciji se svake prve nedelje oktobra na Divčibarima održava jedinstvena obrazovno-turistička manifestacija "Dani gljiva na Valjevskim planinama". Tim povodom se svake godine okupi veliki broj učesnika, aktivnih i pasivnih posetilaca.


Dani gljiva


Ova manifestacija se sastoji od više, po prirodi raznovrsnih, a po temi srodnih programa. Tako se organizuje prigodna, edukativna izložba sveže nabranih, proizvedenih i prerađenih gljiva. Pored gljiva svih vrsta, posetioci imaju priliku da razgledaju i prateće izložbe sa propratnom literaturom, stručnim časopisima o gljivama, kao i izložbe fotografija i dečijih crteža. Jedan od stalnih programa je okrugli sto na kom se govori o značju, zaštiti, pravilnom korišćenju gljiva, lekovitim svojstvima, otrovnosti gljiva, kao i zanimljivostima iz sveta gljiva. Pored okruglog stola važan sadržaj svakog dana gljiva su i veoma korisna predavanja koja drže naši najeminentniji stručnjaci.

Dani gljiva Dani gljiva

Naravno, kako gljivarstvo nije pasija koja se završava na teoriji, u okviru manifestacije se organizuju i izleti na kojima se posetioci na licu mesta, u prirodi, upoznaju sa jestivim gljivama, u čemu im pomažu stručni i iskusni vodiči. I na kraju, celokupan doživljaj je upotpunjen pripremom i degustacijom gljiva ubranih na izletu. A uz sve to ide i druženje koje se nezaboravlja. Nije slučajno što ova manifestacija već godinama pobudjuje veliku pažnju stručnjaka i biva masovno posećena (www.valjevo.org.yu).
 
< Prethodno   Sledeće >
 
 
Vaši domaćini:
Petnica
Podbukovi
Popučke
Rebelj - Medvednik
Suvodanje
Stave
Valjevska kamenica
Suvodanje
Stave
Kakva je usluga kod naših domaćina?
 
 
 
 
Udruženje domaćina Valjevo, + 381 (14) 225-745, Pop Lukina 8/1,
2007 © donewell