Informacije
Aktuelno
Arhiva vesti
Udruženje domaćina
Seoski turizam
Prirodne lepote
Gradska naselja
Turističke manifestacije
Putni pravci
Praktične brošure
Karta Valjeva
Plan Valjeva
Karta okoline
Više o Valjevu
Portal Valjeva
Linkovi
Video prilozi
biljke
Gljive
O nama
Mapa sajta
Pretraga
Prijava
Kontakt
Vreme
Aktuelno arrow Turističke manifestacije arrow TE NJARSKE VEČERI
TE NJARSKE VEČERI PDF Štampaj E-pošta

Od 1987. godine u Valjevu se tradicionalno održavaju "Tešnjarske večeri". Tešnjar je stari deo grada, koji se nalazi uz desnu obalu Kolubare sa sačuvanom ambijentalnom sredinom iz 19-og veka.  Uz ambijent, ovde su sačuvani i neki stari zanati, a danas Tešnjar obiluje trgovinama i buticima sa savremenom robom, kafićima i raznim ugostiteljskim objektima.
 TE NJARSKE VEČERI

Tokom "Tešnjarskih večeri" kulturni događaji i ljudi prelivaju se sa jedne obale Kolubare na drugu, iz starog u novi deo grada.

Tešnjarske večeri se tradicionalno održavaju krajem avgusta meseca, s tim da je tokom godina manifestacija sve više počela sa se premešta najpre na pozornicu na Kolubari, a potom u Knez Miloševu ulicu. Danas se programi  Tešnajrskih večeri odvijaju u celom gradu. Manifestacija obično traje od sedam do deset dana i najčešće obuhvata: izložbe lekovitog bilja, pozorišne predstave, nastupe kulturno-umetničkih društava, koncerte klasične, duhovne, rok i narodne muzike, tribine, književne večeri, modne revije, izložbe kućnih ljubimaca, izložbe slika i fotografija, promocije, degustacije i izbor najbolje rakije.

TE NJARSKE VEČERI TE NJARSKE VEČERI

Ovo je sigurno najmasovnija manifestacija, ali njeni sadržaji zavise od novca i organizacije, a kako je namenjena “širokim narodnim masama” nema nekih podataka o posećenosti, ni zaradi. Svi se slažu da ugostiteljski objekti beleže najveću posećenost.

 
< Prethodno   Sledeće >
 
 
Vaši domaćini:
Petnica
Podbukovi
Popučke
Rebelj - Medvednik
Suvodanje
Stave
Valjevska kamenica
Suvodanje
Stave
Kakva je usluga kod naših domaćina?
 
 
 
 
Udruženje domaćina Valjevo, + 381 (14) 225-745, Pop Lukina 8/1,
2007 © donewell