Informacije
Aktuelno
Arhiva vesti
Udruženje domaćina
Seoski turizam
Prirodne lepote
Gradska naselja
Turističke manifestacije
Putni pravci
Praktične brošure
Karta Valjeva
Plan Valjeva
Karta okoline
Više o Valjevu
Portal Valjeva
Linkovi
Video prilozi
biljke
Gljive
O nama
Mapa sajta
Pretraga
Prijava
Kontakt
Vreme
Aktuelno arrow Arhiva vesti
Arhiva vesti
DEMANTI 2 PDF Štampaj E-pošta

U trci za raspodelu sedišta regionalnih institucija, koja traje pola veka, Valjevci pretekli apčane

 TURISTIČKA MAPA KAMEN RAZDORA

valjevosilosi.jpgZaboravlja se, jednostavno, da bivši Podrinjsko kolubarski region ima tri prirodna i logična administrativna centra: Valjevo, abac i Loznicu. U toj i takvoj podeli je valjevsko područje najveće i  ekonomski najjače
Detaljnije...
 
ORIGINALAN TEKST U BLICU PDF Štampaj E-pošta

Turistička mapa produbila rivalitet

VALJEVCI APČANE IZBRISALI SA KARTE


 
ABAC - U vekovnom rivalitetu apca i Valjeva svaka podvala ili čivija uvek izaziva
ekstra pažnju u ova dva grada. Najnoviju ujdurmu proizvela je Regionalna privredna komora (RPK) iz Valjeva, koja pokriva Kolubarski i Mačvanski okrug. Da bi se promovisao seoski turizam na ovom području, štampana je mapa na kojoj je abac „odsečen“ sa prigodne karte na kojoj su destinacije pedesetak seoskih domaćinstava okrenutih turizmu. 
Detaljnije...
 
DEMANTI PDF Štampaj E-pošta

Valjevci reaguju na tvrdnje apčana obiavljene u "Blicu

REČ JE O ABAČKOJ ČIVIJI, A NE O VALJEVSKOJ PODVALI 

sporna-karta.jpgVALJEVO - Nikakve i ničije zle namere nije bilo u štampanju mape Kolubarskog i Mačvanskog okruga sa ubeleženim destinacijama pedesetak seoskih domaćinstava sa koje je ,,odsečen" abac, kažu u valjevskom Udruženju domaćina reagujući na tekst u ,,Blicu" od subote, u kome su apčani optužili Valjevce da su sa promotivne mape okruga izbrisali abac.

Detaljnije...
 
OD DANAS PDF Štampaj E-pošta

Poštovani posetioci od danas nas možete posetiti i na

www.seoski-turizam.org.rs

 
PRVA DAMA SEOSKOG TURIZMA PDF Štampaj E-pošta

U Valjevu je otvoren Područni centar za ruralni razvoj, a ovom značajnom događaju je prisustvovala i pomoćnica ministra poljoprivrede Suzana Đorđević. U kancelariji koja će se nalaziti u umskoj upravi, svi poljoprivrednici iz valjevske opštine moći ce da dobiju potrebne informacije o sredstvima koja dodeljuje resorno ministarstvo, kao i pomoć u izradi konkursne dokumentacije.

ruralni centar

U ovoj kancelariji valjevske poljoprivrednike dočekivaće mlada Marta Sekulić, turizmolog sa već značajnim iskustvom na području ruralnog razvoja. Marta je kao član Udruženja domaćina pokazala veliki entuzijazam u nastojanju da se kroz bavljenje turizmom unaprede ruralni predeli valjevskog kraja. Netipično interesovanje za jednu mladu ženu i dobar razlog da uz kaficu popričamo sa Martom o seoskom turizmu.

Detaljnije...
 
SAJAM HORTIKULTURE I SAJAM TURIZMA PDF Štampaj E-pošta

Udruzenje-domacina-sajam-Mi.jpg

U periodu od 28.02. do 02.03.2008.godine na Beogradskom Sajmu održavali su se ujedno  Međunarodni Sajam turizma i Sajam hortikulture. I ove godine je Udruženje domaćina ’’Valjevo’’ zajedno sa Gljivarskim društvom iz Valjeva imalo zajednički nastup u odeljku ’’Darovi Prirode’’. Za ovu aktivnost nam je kao i uvek najviše izašlo u susret Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Detaljnije...
 
JAČANJE KAPACITETA U NIVOU USLUGA SEOSKOG TURIZMA NA PODRUČJU ZAPADNE SRBIJE PDF Štampaj E-pošta
Prirodna sredina Zapadne Srbije predstavlja veoma važan element koji može biti izvor prihoda  putem seoskog turizma i drugih oblika delatnosti vezanih za polje odmora i rekreacije.
Obrazovanje iz oblasti seoskog turizma do sada nije bilo adekvatno sprovođeno, što je uticalo i na neodgovarajući kvalitet usluga u seoskom turizmu.
Postoje već brojna domaćinstva na teritorijama opština Ljig, Mionica, Valjevo, Osečina, Krupanj, Loznica i Ljubovija koja se bave seoskim turizmom na manje ili više uspešan način. Dobri primeri daju motiv drugima da počnu da se bave seoskim turizmom. Ono što je uočeno kao slabost i što se želi unaprediti ovim projektom je podizanje nivoa znanja i veština i njihova primena u pružanju usluga, a sve u skladu sa zahtevima korisnika usluga.


Detaljnije...
 
PRAVI ODMOR KOD PRAVOG DOMAĆINA PDF Štampaj E-pošta

     Posle jutarnje kafe, oko 8 sati, krenite iz Beograda do Valjeva, pa nastavite ka Kosjeriću. Na 23-em kilometru, u selu Podbukovi, u velikoj desnoj krivini, produžite pravo još 1 kilometar makadamom, sve do kuće Mila Obradovića. Tamo stižete između 10h i 10:30h. Uz kafu, rakiju i slatko od šljiva, ali i gibanicu sa koprivom, dočekaće Vas prijatni domaćini.

     Oko podneva , Milov sin Nikola će Vas povesti do Crne reke, koja protiče baš ispod kuće. Oduševiće Vas bistra, planinska voda; virovi, slapovi, rečni rakovi, tišina i divlja, netaknuta priroda. Uz brčkanje, kupanje i šetnju, poželećete da ostanete što duže, ali ćete i ogladneti, pa se oko 17h vratite do domaćinove kuće na ručak, koji Vam priprema domaćica Milja, baš onako kako ste se dogovorili.

     Nakon ručka, obićićete domaćinstvo; upoznaćete se sa kravama, ovcama, jaganjcima i mačkom Žućkom, a baka Dobrila će Vam pričati kako su , u njeno vreme, od konoplje pravljene košulje i svašta još.

Priči nikada kraja, ali bi oko 18:30h valjalo krenuti nazad.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 9 - 16 of 16
 
 
Vaši domaćini:
Petnica
Podbukovi
Popučke
Rebelj - Medvednik
Suvodanje
Stave
Valjevska kamenica
Suvodanje
Stave
Kakva je usluga kod naših domaćina?
 
 
 
 
Udruženje domaćina Valjevo, + 381 (14) 225-745, Pop Lukina 8/1,
2007 © donewell